Coaching

Metodikken som benyttes i coachingen av foredragsholderene i Inspire Change, ble utviklet i forbindelse med TEDxOslo 2016, og har blant annet blitt brukt på alle TEDxOslo arrangementene siden den gang.

I hovedsak består coachingen av fire deler, forstå formatet, formulere sin egen idé, male ut ideen i et manus og lage en fremføring av manuset på scenen. I tillegg til å skjønne de tekniske sidene av prosessen, som f.eks. tidsbegrensninger, visuelle hjelpemidler eller argumentasjopnsprinsipper, så går hver foredragsholder gjennom en personlig reise. Det handler om å stå på scenen med trygghet og troverdighet, derfor leter vi etter personlige overbevisning, flammen som som ligger bak engasjementet.

I praksis så møter hver foredragsholder tre personer, en rådgiver som følger dem hele veien, og som hjelper dem med å forstå formatet og gir dem en inngang til bearbeidelsen av ideen, en manuscoach bistår i videreutvikling av ideen og hvordan denne kommer fram i et manus, og en scenecoach setter budskapet i en scenisk kontekst og hjelper foredragsholderen til å bli den beste versjon av seg selv på scenen.

Fasiten for hvordan foredraget blir best mulig, ligger i hver enkelt foredragsholder, vi hjelper dem bare på veien mot å oppdagen den.

Rådgiver: Sigurd Reinton, har vært ansvarlig for TEDxOslo siden 2016 og han har vært sentral i utviklingen av coachingmetoden. Sigurd har over 25 års erfaring med arrangmeneter og konseptutvikler. Til daglig driver han Sgt. Elephant som er den formelle samarbeidspartneren til Inspire Change.

Manuscoach: Knut Røthe, har over 20 års erfaring fra reklamebransjen som art-director, kreativ leder og idéutvikler. De siste åtte årene har han jobbet som journalist og fotograf for bl.a. Tv2, Harvest, 55pluss og VG. Han er idag tilknyttet redaksjonen i TV2-programmet ’Vårt lille land’, og har jobbet som manuscoach for TEDxOslo siden 2017.

Scenecoach: Nina Schjeide har de siste 20 årene vært en etterspurt kurs- og foredragsholder innen kommunikasjon, presentasjonsteknikk og konflikthåndtering. I tillegg til å være profesjonell skuespiller er hun psykoterapeut, Coach og konfliktmekler. Hun har vært engasjert som Head of Coaching for TEDxOslo siden 2016.

Kontakt Sgt. Elephant om du ønsker mer informasjon coachingen, info@sgtelephant.no.

Partnere

Vi takker alle som er med på å gjøre Inspire Change mulig.